Selecteer de taal

logo facebooklogo instagram klein

  • Geboren: 06.06.2020
  • Afstamming: V. Elias 494 Sport Elite MV Jasper 366 Sport Elite Preferent
  • Schofthoogte: 1.65m
  • Predikaat: Stamboek
Nineke ‘fan Panhuys’
Nineke ‘fan Panhuys’

Als je fokkerij, sport en een gouden karakter zoekt in een Friese merrie uit een van de bekendste fokkerijen binnen het KFPS, dan is Nineke de perfecte combinatie!

Nineke is een super lieve, rustige merrie met een hele vriendelijke uitstraling. Ze heeft veel rasuitstraling en een goede bouw. In de beweging imponeert ze met een hele sterke draf! Het is daarom zeker de moeite waard Nineke in de toekomst nog eens te presenteren in de keuringsbaan.

Nineke is beleerd onder het zadel. Vanaf de eerste momenten in training gedraagt ze zich alsof ze nooit anders heeft gedaan. Ze heeft een fijne instelling en laat zich makkelijk bewerken. Ook als Nineke even rust heeft gehad, is het gewoon weer opstappen en wegrijden. Hoe fijn is dat? Met de bekende Elite hengst Elias 494 als vader, de legende Jasper 366 als grootvader en een Sport moeder en grootmoeder, zit het met de sportaanleg in deze merrie dan ook zeker goed.

En voor de fokkerij is ze met haar mooie bloedvoering: 0,00% inteelt en 17,4 % verwantschap hartstikke interessant. Nineke is vrij van dwerggen, waterhoofdgen en de vosfactor.

Nineke verwacht begin mei ’24 een veulen van Alger 522 (berekend verwantschap 17,4%).

 Film en fotografie: © Johanna Faber

Nineke 'fan Panhuys' Nineke 'fan Panhuys' Nineke 'fan Panhuys' Nineke 'fan Panhuys' Nineke 'fan Panhuys' Nineke 'fan Panhuys' Nineke 'fan Panhuys' Nineke 'fan Panhuys' Nineke 'fan Panhuys' Nineke 'fan Panhuys' Nineke 'fan Panhuys'

Nieuwsbrief

Ik ga akkoord met het Privacybeleid