Selecteer de taal

logo facebooklogo instagram klein

Als trainers en fokkers weten we als geen ander hoe belangrijk het is dat een paard vanaf geboorte gezond opgroeit. Omdat een paard een kuddedier is, vinden wij het van belang dat elk veulen de kans krijgt om in een kudde op te groeien. Dit bevordert de sociale ontwikkeling van het veulen naar volwassenheid en doet recht aan zijn natuurlijke behoefte.

opfok stal sibma 1Daarom houden wij onze veulens in groepen vanaf het moment dat ze gespeend worden als ze ca 5 maanden oud zijn. Tot 3 jarige leeftijd blijven deze groepen nagenoeg gelijk, ’s zomers en ’s winters.

Vanaf het moment van afspenen komen de veulens in groepen van ca 6 veulens. Tijdens de stalperiode in de winter komen ze dagelijks in de hand en krijgen ze ruim de gelegenheid vrij te bewegen. Dit zorgt ervoor dat ze opgroeien tot fijne handzame en sterke paarden.

We besteden veel aandacht aan ons weidemanagement en de kwaliteit van het voer in de stalperiode. Natuurlijk geldt hetzelfde voor het tijdig bekappen, vaccineren en ontwormen van de jonge paarden. Ontwormen gebeurt mede op basis van mestonderzoek.

Voor de gezondheidsbegeleiding werken we waar nodig nauw samen met Paardenkliniek Wolvega en onze voerleveranciers.

Naast het opfokken van onze eigen veulens, hebben we jaarlijks op beperkte schaal plek beschikbaar voor veulens van derden. Voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw veulen, kunt u contact opnemen via het contactformulier op deze site of door te bellen naar 06 27152867 (Piet Sibma).

Foto's: Stal Sibma

opfok stal sibma 2

Nieuwsbrief

Ik ga akkoord met het Privacybeleid

logo aequor logo fnrs logo vvp