Nederlandstalige artikelen

Bij Stal Sibma kunt u terecht voor het vakkundig keuringsklaar maken van uw paard, africhten onder het zadel en in tuig, in- en verkoop van eersteklas Friese paarden en kleinschalige opfok.

Op dit gedeelte van onze website vindt u hierover specifieke informatie.

piet en rianne

Bij Hippisch Centrum Stal Sibma kunt u terecht voor manegelessen, zowel privé als in groepsverband. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor lease, FNRS wedstrijden en het Young Leaders Program.

Stal Sibma staat voor kwaliteit en (paarden)welzijn. Onze lessen kenmerken zich door professionele en vriendelijke instructie waar iedereen zich bij thuis voelt. Of je nu gezellig komt rijden voor ontspanning of je elke les verder wilt ontwikkelen in de paardensport!

Daarnaast staat het paardenwelzijn bij ons hoog in het vaandel. Onze paarden en pony's zijn de basis in de rijlessen en zij verdienen dan ook de beste zorg. Hierbij kun je denken aan:

- ruime en lichte stallen: 4 x 3m voor de paarden en 3 x 3m voor de pony's

- elke dag vrije beweging (in de zomerperiode dag en nacht naar buiten)

- elke dag een schone en droge stal

- topkwaliteit voer

- de beste gezondheidszorg (denk aan hoefsmid, tandarts en fysiotherapie als dat nodig is)

- maximaal ruitergewicht 80kg

Ook na hun carriere als lespaard, kunnen ze rekenen op de beste zorg. Kijk daarvoor onder het kopje Pensioenpaarden.

Kortom HC Stal Sibma is een gezellige manege waar jong en oud op vertrouwde en vakkundige manier kan leren paardrijden!

Je bent van harte welkom!

piet en rianne

 

Piet Sibma

Geboren op de boerderij was Piet altijd al gek van paarden, geiten, koeien, schapen etc. Na de Mavo en Meao Commercieel heeft Piet eerst 10 jaar ‘onder een baas’ gewerkt bij een groot landbouwmechanisatiebedrijf. In die tijd heeft Piet zich nog meer verdiept in alles wat met trainen en voorbrengen van Friese paarden te maken had en veel praktijkervaring opgedaan, onder andere in de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk.

Intussen werden er door Piet ’s avonds en in de weekenden al hobbymatig paarden getraind en voorgebracht. Dit was zo'n succes dat na nog enkele jaren ‘parttime’ bij de baas te hebben gewerkt, de stap werd gezet om als zelfstandig ondernemer in de paarden verder te gaan.

In 1999 werd een compleet nieuwe stal gebouwd met 18 boxen en een binnenbak etc. Deze bleek al snel te klein. Inmiddels beschikken we over een up to date accommodatie met 48 grote boxen met wasplaatsen, kantine, trainingsbakken en een bedrijfswoning. 

Rianne Sibma-de Vries

Rianne is opgegroeid in Joure en kwam als kind in aanraking met pony’s en paarden op de toenmalige manege van Joure. Na verloop van tijd is de overstap gemaakt naar het rijden op Friese paarden. Toen deze voor de keuring moesten, liep ze Piet tegen het lijf en raakte ze al snel betrokken bij het trainen en klaarmaken van paarden voor de keuringen.

Na het VWO is Rianne afgestudeerd in Bedrijfskunde en Agribusiness aan het Van Hall Instituut te Leeuwarden. Door jarenlange ervaring in het werken met paarden en het volgen van opleidingen, trainingen en workshops heeft ze uitgebreide kennis van het paard. Na een carriere in de financiele sector runt ze nu samen met Piet het bedrijf.

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Stichting Opvang oude manegepaarden en ponys in Friesland
Stichting Opvang oude manegepaarden en -pony's in Friesland, www.pensioenpaard.nl
logo artilens sponsor stal sibma 500
ArtiLens, hoofdsponsor van het Stal Sibma KNHS Talententeam

Aanmelden nieuwsbrief

Ik ga akkoord met de Privacy beleid

logo aequor logo fnrs logo vvp