Nederlandstalige artikelen

Bij Stal Sibma kunt u terecht voor het vakkundig keuringsklaar maken van uw paard, africhten onder het zadel en in tuig, in- en verkoop van eersteklas Friese paarden en kleinschalige opfok.

Op dit gedeelte van onze website vindt u hierover specifieke informatie.

piet en rianne

Bij Hippisch Centrum Stal Sibma kunt u terecht voor manegelessen, zowel privé als in groepsverband. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor lease, FNRS wedstrijden en het Young Leaders Program.

Kortom HC Stal Sibma is een gezellige manege waar jong en oud kan leren paardrijden!

Op dit gedeelte van onze website vindt u hierover specifieke informatie.

piet en rianne

Piet Sibma

Geboren op de boerderij was Piet altijd al gek van paarden, geiten, koeien, schapen etc. Na de Mavo en Meao Commercieel heeft Piet eerst 10 jaar ‘onder een baas’ gewerkt bij een groot landbouwmechanisatiebedrijf. In die tijd heeft Piet zich nog meer verdiept in alles wat met trainen en voorbrengen van Friese paarden te maken had en veel praktijkervaring opgedaan, onder andere in de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk.

Intussen werden er door Piet ’s avonds en in de weekenden al hobbymatig paarden getraind en voorgebracht. Dit was zo'n succes dat na nog enkele jaren ‘parttime’ bij de baas te hebben gewerkt, de stap werd gezet om als zelfstandig ondernemer in de paarden verder te gaan.

In 1999 werd een compleet nieuwe stal gebouwd met 18 boxen en een binnenbak etc. Deze bleek al snel te klein. Inmiddels beschikken we over een up to date accommodatie met 48 grote boxen met wasplaatsen, kantine, trainingsbakken en een bedrijfswoning. 

Rianne Sibma-de Vries

Rianne is opgegroeid in Joure en kwam als kind in aanraking met pony’s en paarden op de toenmalige manege van Joure. Na verloop van tijd is de overstap gemaakt naar het rijden op Friese paarden. Toen deze voor de keuring moesten, liep ze Piet tegen het lijf en raakte ze al snel betrokken bij het trainen en klaarmaken van paarden voor de keuringen.

Na het VWO is Rianne afgestudeerd in Bedrijfskunde en Agribusiness aan het Van Hall Instituut te Leeuwarden. Door jarenlange ervaring in het werken met paarden en het volgen van opleidingen, trainingen en workshops heeft ze uitgebreide kennis van het paard. Na een carriere in de financiele sector runt ze nu samen met Piet het bedrijf.

In het nieuws:

Wedstrijdteam HC Stal Sibma presteren goed!

wedstrijdteam hc sibma startgerechtigdDe combinaties van het wedstrijdteam van HC Stal Sibma ontwikkelt zich in deze bijzondere tijd super goed!! Na het rijden van dressuurproeven via de online app van KNHS, is Floor met Heidehof’s Eva nu L1 startgerechtigd (gemiddelde scores in de B rond 200 pt!) en heeft Evelien zich met Stal Sibma’s Bliksem nu officieel geklasseerd in de L2!!🤩💪🦄

Lees meer...

Video: de natuur wordt wakker!

Vergeet niet het geluid aan te zetten. De vogels verzorgen de muziek.

 

Lees meer...

**BELANGRIJK: Maatregelen Coronavirus**

Aan de klanten van Hippisch Centrum Stal Sibma,

U heeft vanmorgen een mail van ons ontvangen met de genomen maatregelen en de gevolgen ervan op o.a. lessen. Heeft u geen mail ontvangen, controleer dan aub uw spamfilter.

Uiteraard moeten onze paarden en pony's nog wel dagelijks verzorgd worden. Met het hele team van Stal Sibma nemen wij extra voorzorgsmaatregelen en zorgen wij ervoor dat ze voldoende zorg, beweging en aandacht krijgen.

Wij hopen op veel begrip en ondersteuning van onze klanten. Door ons samen sterk te maken om verspreiding van het virus te voorkomen, hoe eerder iedereen weer kan genieten van onze paarden. Maar op dit moment kunnen wij nog niet aangeven wanneer de activiteiten worden hervat.

Door deze onzekerheid maken wij ons wel zorgen over het voortbestaan van ons bedrijf. Om die reden vragen wij u om in deze crisisperiode de lesgelden wel te blijven betalen zodat wij onze paarden kunnen blijven verzorgen. Hiervoor verwijzen wij ook naar de lesovereenkomst die we met elkaar hebben gesloten waarin onder artikel 6 is opgenomen dat bij calamiteiten lesgeld verschuldigd blijft.

Wij hopen op uw begrip.

Hartelijke groet,

Stal Sibma
Piet & Rianne

 

Nieuw wandbord van de FNRS

nieuw fnrs bord stal sibma

Vandaag heeft Stal Sibma het nieuwe wandbord van de FNRS (Federatie Nederlandse Ruitersportcentra) in ontvangst genomen. Stal Sibma is aangesloten bij de brancheorganisatie FNRS omdat we staan voor kwaliteit, welzijn en professionaliteit. En natuurlijk hoort veiligheid daar ook bij.

Waterballet in Rottum aan Zee

rottum aan zee paarden waterballet
Reserveer nu voor een All-in verblijf in Rottum-aan-zee!

Lees meer...
 

Agenda

ma di wo do vr za zo
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Stichting Opvang oude manegepaarden en ponys in Friesland
Stichting Opvang oude manegepaarden en -pony's in Friesland, www.pensioenpaard.nl
logo artilens sponsor stal sibma 500
ArtiLens, hoofdsponsor van het Stal Sibma KNHS Talententeam

Aanmelden nieuwsbrief

Ik ga akkoord met de Privacy beleid

logo aequor logo fnrs logo vvp