Nederlandstalige artikelen

Bij Stal Sibma kunt u terecht voor het vakkundig keuringsklaar maken van uw paard, africhten onder het zadel en in tuig, in- en verkoop van eersteklas Friese paarden en kleinschalige opfok.

Op dit gedeelte van onze website vindt u hierover specifieke informatie.

piet en rianne

Bij Hippisch Centrum Stal Sibma kunt u terecht voor manegelessen, zowel privé als in groepsverband. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor lease, FNRS wedstrijden en het Young Leaders Program.

Kortom HC Stal Sibma is een gezellige manege waar jong en oud kan leren paardrijden!

Op dit gedeelte van onze website vindt u hierover specifieke informatie.

piet en rianne

Piet Sibma

Geboren op de boerderij was Piet altijd al gek van paarden, geiten, koeien, schapen etc. Na de Mavo en Meao Commercieel heeft Piet eerst 10 jaar ‘onder een baas’ gewerkt bij een groot landbouwmechanisatiebedrijf. In die tijd heeft Piet zich nog meer verdiept in alles wat met trainen en voorbrengen van Friese paarden te maken had en veel praktijkervaring opgedaan, onder andere in de Verenigde Staten, Duitsland en Frankrijk.

Intussen werden er door Piet ’s avonds en in de weekenden al hobbymatig paarden getraind en voorgebracht. Dit was zo'n succes dat na nog enkele jaren ‘parttime’ bij de baas te hebben gewerkt, de stap werd gezet om als zelfstandig ondernemer in de paarden verder te gaan.

In 1999 werd een compleet nieuwe stal gebouwd met 18 boxen en een binnenbak etc. Deze bleek al snel te klein. Inmiddels beschikken we over een up to date accommodatie met 48 grote boxen met wasplaatsen, kantine, trainingsbakken en een bedrijfswoning. 

Rianne Sibma-de Vries

Rianne is opgegroeid in Joure en kwam als kind in aanraking met pony’s en paarden op de toenmalige manege van Joure. Na verloop van tijd is de overstap gemaakt naar het rijden op Friese paarden. Toen deze voor de keuring moesten, liep ze Piet tegen het lijf en raakte ze al snel betrokken bij het trainen en klaarmaken van paarden voor de keuringen.

Na het VWO is Rianne afgestudeerd in Bedrijfskunde en Agribusiness aan het Van Hall Instituut te Leeuwarden. Door jarenlange ervaring in het werken met paarden en het volgen van opleidingen, trainingen en workshops heeft ze uitgebreide kennis van het paard. Na een carriere in de financiele sector runt ze nu samen met Piet het bedrijf.

logo aequor logo fnrs logo vvp